Reviews Trouwen

Onze ervaring met Peter in de rol van BABS is buitengewoon positief. Hij neemt zijn taak uiterst serieus en bereidt zich gedegen voor. We werden door hem geïnterviewd bij ons thuis zodat Peter gelijk een indruk kreeg van de sfeer en de omgeving waarin wij leven. Verder zijn er nog vele aangename telefoongesprekken en prettige mailtjes aan onze trouwdag vooraf gegaan, zodat Peter de benodigde informatie kon vergaren.
Wat ‘De Dag’ zelf betreft ook alleen maar lof over Peter. Zijn zorgvuldig gekozen persoonlijke woorden, zowel serieus, de emotie niet uit de weg gaand, als ook met een flinke dosis humor, interactief en improviserend waar nodig, maakten onze trouwceremonie mede tot een groot succes!
Wij kunnen Peter van harte aanbevelen!
Robert en Cécile

*****************************************************************************

Geen enkele seconde spijt van het feit dat Peter onze BABS was. Zo zichzelf, zo gezellig, wij als bruidspaar stonden echt centraal bij hem. Het was dan ook echt ons moment! Serieus en met humor heeft hij onze ceremonie geleid. Onze gasten waren dan ook echt verrast hem als onze BABS op te zien komen. Leuk weetje: Wij hadden specifieke kleuren voor onze grote dag gekozen. Namelijk: Licht roze, wit en mintgroen. Tijdens zijn speech begon Peter aan zijn stropdas te friemelen, wij dachten nog: O hij zal het wel warm hebben…, gaat de roze stropdas af en komt er ineens een mintgroene stropdas uit zijn colbert tevoorschijn… Puur eigen belang zei hij, anders kreeg hij van het bruidspaar op zijn donder dat hij niet gedacht had aan het mintgroene accent..   😂
Wil je je eigen trouwdag ook zo onvergetelijk maken? Peter Lusse is the best!
Colin en Monica

 

*******************************************************************************

In april 2020 werd ik midden in de eerste lockdown ten huwelijk gevraagd door mijn allerliefste en natuurlijk zei ik “ja”.
Om onze trouwdag te organiseren hadden we ruim de tijd genomen en onze huwelijksdag werd gepland op 19 mei 2022.

Tijdens alle voorbereidingen waren wij via het internet aan het zoeken naar een fotograaf…..en vonden we Peter.
Gelijk waren we enthousiast! Wij wilden eigenlijk best wel graag een bewuste keuze maken voor een trouwambtenaar die bij ons zou passen.

We stuurden een berichtje en al snel bleek ons voorgevoel te kloppen, het klikte fantastisch.
Peter reageerde snel op berichtjes en gaf ons direct het vertrouwen, we konden altijd terecht met onze vragen. Dit ging helemaal goed komen.

De voorbereiding was erg gezellig en tijdens de gesprekken kon Peter goed luisteren. Hij voelde niet alleen ons heel goed aan maar ook onze kinderen.
Een fijne betrokkenheid waarbij we vooraf al vaak moesten lachen om elkaars berichten. Want de humor, die deelde we!

Wat hebben we naar onze dag toegeleefd en wat een mooie, grappige en ontroerende ceremonie is het geworden. Peter was voor ons daarbij echt een houvast. Hij heeft ons er doorheen geleid en ons natuurlijk aan elkaar verbonden.

Nog steeds zeggen we regelmatig tegen elkaar hoe blij we zijn dat wij toen deze bewuste keuze hebben gemaakt.
We kijken er met heel veel liefde en plezier naar terug.
Astrid en Pieter

**********************************************************************************

Afgelopen mei was het dan eindelijk zo ver! Na twee keer ons huwelijk te hebben uitgesteld mochten we dan eindelijk trouwen.

Al vrij snel wisten we dat we Peter als trouwambtenaar wilden hebben. Toen wij namelijk net een relatie hadden hebben wij heel veel ‘Vrienden voor het leven’ op DVD gekeken met daarin uiteraard Peter in de hoofdrol. Wat leuk om te merken dat wij als beginnend stel samen zo om hem moesten lachen.

Het eerste contact met Peter was zo gelegd. Peter mailde ons zelf terug en kwam bij ons op bezoek. Wat hebben we lang gekletst! Heerlijk ontspannen en wat was Peter oprecht geïnteresseerd! Helaas twee keer ons huwelijk uitgesteld en ook hier ging Peter zo fijn mee om! Dat nam een hoop stress weg. Op onze eerste huwelijksdatum die niet doorging kregen we zelfs een bos bloemen van Peter. Wat fijn dat hij op die dag aan ons dacht.

Naarmate onze nieuwe huwelijksdag in de buurt kwam hoe meer contact we kregen met Peter, we hebben weer opnieuw gesproken met elkaar en dat was heel fijn, in onze persoonlijke omstandigheden was veel veranderd, wat we graag benoemd wilden hebben.

20 mei 2022 was het dan eindelijk zo ver! We werden door Peter getrouwd. Wat een ontzettend persoonlijke speech, we hebben genoten om de humor, eerlijkheid en liefde die er in zijn woorden zat. Ook heeft Peter ontzettend mooi omschreven wat er die dag als een donkere wolk boven ons hing. Hij maakte dat de lucht gelijk geklaard werd. Bedankt lieve Peter dat je het verlies van Serena’s ouders zo’n mooie plek hebt weten te geven. We kijken terug op een geweldige trouwceremonie!
Serena en Maarten

************************************************************************************

Peter was voor mijn vrouw een onbekende, voor mij niet. Ik ben al fan van hem vanaf vrienden voor het leven en toen ik zag dat hij ook trouwambtenaar was duurde het niet lang voor ik mijn aanstaande overgehaald had om ons door Peter te laten trouwen. Vanaf het eerste telefoongesprek was er een klik die bestond uit heel veel humor, oprechte interesse en de woorden van Peter: jullie hoeven alleen maar te genieten. Ik doe de rest. Wij konden Peter voor alles raadplegen en de uiteindelijke plechtigheid was gewoon magisch. Tranen rolde over mijn wangen van het gemis van mijn dierbare opa en oma die hij heel lief benoemde, maar zeker ook door de humor die van begin tot eind in zijn woorden zat. Het was een onvergetelijke dag, zeker mede dankzij Peter. Lieve, lieve Peter, je hebt het geweldig gedaan en van onze dag daadwerkelijk een onvergetelijke gemaakt. Heel veel liefs van ons,
Sam& Rian

 

 

*************************************************************************************

Bij de voorbereiding van ons huwelijk moesten we (vanzelfsprekend) een ambtenaar kiezen en stuitten we op het verschijnsel “babs”. Diezelfde avond zagen we op internet dat Peter regelmatig optreedt als babs en waren we eigenlijk meteen ‘verkocht’. We kenden Peter niet persoonlijk, maar op basis van zijn werk vonden wij hem geestig, relativerend en aangenaam ontwapenend. Iemand die serieus is (in de zin dat hij aandacht heeft voor dingen die er toe doen), maar niet ernstig. En zo was het ook: Peter heeft zich grondig voorbereid o.a. door uitgebreid met ons en onze familie en vrienden te praten, en vervolgens een levendige, geestige en treffende toespraak gehouden. We hebben er zeer van genoten en dat kregen we ook terug van onze gasten. Peter heeft een grote bijdrage geleverd aan het bijzondere en feestelijke karakter van onze trouwdag. Hartelijk dank.
Jill en Arnt

***********************************************************************************

Niet genoeg kunnen we Peter bedanken voor de onvergetelijke trouwceremonie die hij voor ons heeft geleid op 1 juli 2023 in Amsterdam. Zijn uitmuntende speechvaardigheden en warme persoonlijkheid hebben onze trouwdag werkelijk bijzonder gemaakt.
Peter heeft de ceremonie ook nog eens moeiteloos in het Engels uitgevoerd, iets wat onze Engelstalige gasten (en wij!) enorm waardeerden. Hiermee toonde hij niet alleen zijn professionaliteit, maar zorgde ook dat al onze gasten, ongeacht hun achtergrond, zich betrokken en verbonden voelden.
Zijn oog voor detail na ons introductiegesprek was ongeëvenaard. Van begin tot eind was de ceremonie kloppend. Peter wist heel goed een perfecte balans te vinden tussen emotie en humor. Op de momenten dachten we dat we ontroerd zouden raken, schakelde hij ontzettend leuk naar de luchtige en grappige momenten.
Al met al zijn we oprecht blij met de diensten van Peter. Hij heeft een cruciale rol gespeeld in het perfectioneren van onze dag. Zijn bekwaamheid om met ons en onze gasten te verbinden voor, tijdens en na de ceremonie, gecombineerd met zijn prachtige toespraak, heeft onze trouwdag echt afgemaakt. We kunnen niet gelukkiger zijn met onze keuze en bevelen Peter van harte aan iedereen die een bruiloftsceremonie zoekt die zowel oprecht als vreugdevol is.
Ab en Farida

**************************************************************************************

Mede dankzij Peter hebben wij een topdag gehad! Het contact met Peter was vanaf het eerste moment heel fijn. Hij dacht met ons mee, gaf ons tips en adviezen. Een hele lieve en vriendelijke persoonlijkheid. Wij mochten hem ten allertijden contacten voor vragen of iets dergelijks.

Tijdens de dag zelf was hij ook een fijne aanwezigheid. Hij nam de tijd voor de gasten en zorgde er ook voor dat de kinderen hen benodigde aandacht kregen.

Voor de toespraak had hij heel veel moeite gestoken. Hij had meerdere connecties van ons gesproken om ook bij hen verhalen te verkrijgen. Hierdoor voelde de speech heel persoonlijk. Hij heeft een fijne stem en je kan ook horen dat hij veel ervaring heeft met spreken.

Al met al bevelen wij Peter van harte aan. Wij kijken terug op een hele mooie dag en ook naar Peter kijken we met warme gevoelens terug.

Ivo en Geralda