Reviews

Toneelgroep Burgernut, Oosthuizen (september 2018)
“Twee enorm leuke, intensieve avonden met Peter. Veel geleerd: timing, intonatie, lichaamstaal, en vooral: echt luisteren – tekst binnen laten komen – reactie. Goede sfeer met veel humor. Iedereen heeft er van genoten!”

Toneelvereniging Zoeklicht, Elshout (21 juni 2019)
“Wij vonden het een enorm gezellige avond met een goede sfeer. Iedereen bij onze vereniging heeft ruim de tijd gekregen om iets te laten zien en alle aandacht gekregen van Peter met verschillende tips en voorbeelden die hielpen om de rollen en de scenes nog beter neer te zetten. Sommige tips lijken zo simpel, maar hebben enorm veel impact die de kwaliteit verbetert. Wij vonden het een enorm gezellige en leerzame avond en raden de workshop zeker aan voor iedereen die houdt van comedy acteren en op een leuke manier iets bij wil leren.”

Studio P-ACT, Rosmalen (21 september 2019)
Peter Lusse was afgelopen zaterdag gastdocent bij Studio P-ACT (een acteerstudio gevestigd in het culturele hart van Rosmalen) .
10 Ervaren amateurspelers hebben 1 werkzaterdag met Peter op de vloer gestaan. Het viel ons meteen op dat Peter, als mens, in het bezit is van een aantal mooie eigenschappen: Hartelijk, vriendelijk, bescheiden, toegankelijk en een warme persoonlijkheid.
De one-day workshop is optimaal benut. Een ieder heeft zeer gevarieerd gewerkt en door Peter zijn vakkundigheid was de dag erg leerzaam. Een super leuke ervaring en bovenal veel gelachen. Zeker een aanrader!

Toneelvereniging WAT, Wijchen (september/oktober 2019)
De spelers van het Wijchens Amateur Toneel hebben genoten van de workshop Comedy Acteren. De bedoeling van deze workshop was om geïnspireerd te raken door en ons te laven aan de kennis en kunde van Peter Lusse. We kunnen u vertellen dat dit gelukt is. Ondanks de schrik van het bij de workshop behorende huiswerk vlak voor onze eigen voorstelling, kon Peter ons op ontspannen wijze en met veel humor meenemen in het vak ‘Comedy Acteren’. Het timen, laten zien wat je denkt, een grap laten vallen, weten hoe je wat zegt en waar het accent en pauze in de zin komt te liggen. Het is en blijft een vak apart. Hij liet ons ook voelen dat acteren echt teamwork was. Nou wisten wij dit natuurlijk al maar alles wat (bewust )aandacht krijgt groeit. Het is ook erg vermakelijk voor de kijker als Peter zelf even een typetje voordoet.  De workshop was inspirerend, we hebben gelachen en het heeft ons handvatten gegeven welke we kunnen gebruiken in onze aankomende voorstelling.   
Peter bedankt namens iedereen van het WAT!

Toneelvereniging de Kunstkring, Valkenswaard (december 2019)
Goh, dan besta je als club 100 jaar en dan nodig je Peter uit om een workshop te geven. Kleine sketches door jou geschreven waren de basis van een super leuke middag. Wat hebben we gelachen en wat hebben we veel geleerd. Wat leuk om te ervaren dat een kleine nuance in een stem of blik, zoveel teweeg kan brengen, een bewuste stilte zoveel krachtiger kan zijn en het herhalen van een kleine beweging, het publiek uitbundig kan laten lachen. Dank je wel voor je geduld, je passie, je professionele “gezeik” (zoals jij het noemt), je super tips op de oh zo belangrijke lichaamstaal en je zeer plezierige aanwezigheid. Wij hebben er heel veel aan gehad en als jij ooit de theatershow die in je hoofd zit, ten uitvoer gaat brengen (Valkenswaard???) dan zijn wij graag van de partij!
Namens alle aanwezigen van de Kunstkring, bedankt voor deze leerzame dag.

Toneelvereniging Scylla/Het Orakel, Zoetermeer (december 2019)
Er is een fijne sfeer. Peter bracht gelijk een goede vibe met zich mee, fijne uitstraling.
Vriendelijke , charmante en geestige man. Even kort en bondig een uitleg en dan snel aan de slag: niet lullen, maar poetsen.
Fijne manier van werken, vooral voor deze energieke groep. 
Hij was ook gewoon op ‘ons’ niveau. Niet ‘zo, ik kom jullie eens even wat leren’, maar ‘ok, we gaan samen wat dingetjes uitproberen en ik kan hier en daar wat toelichten en uitleg geven. Hij heeft wel erg zijn eigen maniertje van spelen. Het blijft ‘Eddie’. Ondanks dat kan hij wel goed onderbouwen waarom hij dingen op een bepaalde manier speelt en de technieken eronder goed uitleggen, waardoor de spelers het weer op hun eigen spel kunnen plakken. Zeer nuttige informatie op een heel prettige manier gebracht. In die 2,5 uur heeft hij toch best veel informatie kunnen behandelen en muntjes kunnen laten vallen bij de spelers.

ROKA Theatergroep, Naaldwijk (januari 2020)
De workshop Comedy Acteren met Peter Lusse was gewoon een feestje. Door subtiele aanwijzingen zagen en ervaarden we hoe timing en mimiek het verschil maakten. We hebben veel geleerd en plezier gehad, alle spelers waren enthousiast. Deze workshop is een absolute aanrader voor iedere amateurtheatervereniging die beter wil worden in komedie spelen. Bedankt Peter.