Workshop Comedy Acteren

Comedy?
Comedy acteren is een van de lastigste vormen van acteren. En zeker ook de meest onderschatte! Leuk “zijn” zonder leuk te “doen” vraagt de nodige vaardigheden van de acteur.

Workshop Comedy Acteren
Vanuit mijn ervaring met comedy, zowel op TV (o.a. Vrienden voor het Leven) als in het theater (o.a. Het Zakkendiner, The Odd Couple), ben ik in 2004 workshops Comedy Acteren gaan geven, meestal voor theateropleidingen, maar ook wel eens voor professionals. Ik heb dat altijd heel leuk gevonden om te doen, en wat belangrijker is; de cursisten ook!

Voor amateurgezelschappen
Deze herfst deed de gelegenheid zich voor de workshop te doen met een amateurgezelschap. Dat zijn ontzettend leuke avonden geworden. We hebben veel plezier gehad en je zag de mensen echt groeien in het spelen.

Zeker voor herhaling vatbaar dus! Voor mij dan, wel te verstaan. Voor een gezelschap is het een compleet nieuwe en verrassende ervaring.

Indeling
De Workshop bestaat in principe uit twee avonden (of dagdelen) van 2,5-3 uur. Dat kan natuurlijk altijd anders ingevuld worden, met name de omvang van de groep speelt daarin een rol.

We gebruiken scènes van mijn eigen hand. Dat materiaal is rechtenvrij en ik ken het door en door, wat erg handig is.

De insteek is uiterst praktijkgericht en ik vind het heel belangrijk dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. En, last but not least; “amateur” betekent “liefhebber”, dus het ’s avonds naar huis gaan met een brede glimlach heeft een hoge prioriteit!

Kosten
Voor twee avonden (of dagdelen) van 2,5-3 uur bedragen de kosten € 950 incl. 21% BTW, excl. reiskosten. Bij andere afspraken passen we de prijs aan.

Toneelgroep Burgernut in Oosthuizen deed de Workshop al:
“Twee enorm leuke, intensieve avonden met Peter. Veel geleerd: timing, intonatie, lichaamstaal, en vooral: echt luisteren – tekst binnen laten komen – reactie. Goede sfeer met veel humor. Iedereen heeft er van genoten!”

Toneelvereniging Zoeklicht uit Elshout ook: (21 juni 2019)
“Wij hebben de workshop comedy acteren gedaan onder leiding van Peter Lusse. Deze workshop hebben wij in een avond gedaan. Wij vonden het een enorm gezellige avond met een goede sfeer. Iedereen bij onze vereniging heeft ruim de tijd gekregen om iets te laten zien en alle aandacht gekregen van Peter Lusse met verschillende tips en voorbeelden die erbij hielpen om de rollen en de scenes nog beter neer te zetten. Sommige tips lijken zo simpel, maar hebben enorm veel impact die de kwaliteit verbeterd. Wij vonden het een enorm gezellige en leerzame avond en raden de workshop zeker aan voor iedereen die houdt van comedy acteren en op een leuke manier iets bij wil leren.”

Iets voor jullie gezelschap?
Ik zou deze Workshop Comedy Acteren graag ook met jullie gezelschap beleven. Mochten jullie belangstelling hebben, neem dan contact op via onderstaand formulier.

Voer hier uw bericht in