Workshop Comedy Acteren

Comedy?
Comedy acteren is een van de lastigste vormen van acteren. En zeker ook de meest onderschatte! Leuk “zijn” zonder leuk te “doen” vraagt de nodige vaardigheden van de acteur.

Workshop Comedy Acteren
Vanuit mijn ervaring met comedy, zowel op TV (o.a. Vrienden voor het Leven) als in het theater (o.a. Het Zakkendiner, The Odd Couple), ben ik in 2004 workshops Comedy Acteren gaan geven, meestal voor theateropleidingen, soms voor professionals. Ik heb dat altijd heel leuk gevonden om te doen, en wat belangrijker is; de deelnemers ook!

Voor Toneelverenigingen
Ee paar jaar geleden deed de gelegenheid zich voor de workshop te doen met een Toneelvereniging. Dat zijn twee ontzettend leuke avonden geworden. We hebben veel plezier gehad en je zag de mensen echt groeien in het spelen.

Zeker voor herhaling vatbaar dus! Voor mij dan, wel te verstaan. Voor een gezelschap is het een compleet nieuwe en verrassende ervaring.

Dit is hoe mensen de Workshop hebben ervaren

Indeling
De Workshop bestaat in principe uit twee avonden (of dagdelen) van 2,5-3 uur. Dat kan natuurlijk altijd anders ingevuld worden, met name de omvang van de groep speelt daarin een rol.

We gebruiken scènes van mijn eigen hand. Dat materiaal is rechtenvrij en ik ken het door en door, wat erg handig is.

De insteek is uiterst praktijkgericht en ik vind het heel belangrijk dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. En, last but not least; “amateur” betekent “liefhebber”, dus het ’s avonds naar huis gaan met een brede glimlach heeft een hoge prioriteit!

Iets voor jullie gezelschap?
Ik zou deze Workshop Comedy Acteren graag ook met jullie gezelschap beleven. Mochten jullie belangstelling hebben, neem dan contact op via onderstaand formulier.

Voer hier uw bericht in