Workshop Comedy Acteren

Comedy?
Comedy acteren is een van de lastigste vormen van acteren. En zeker ook de meest onderschatte! Leuk “zijn” zonder leuk te “doen” vraagt de nodige vaardigheden van de acteur.

Workshop Comedy Acteren
Vanuit mijn ervaring met comedy, zowel op TV (o.a. Vrienden voor het Leven) als in het theater (o.a. Het Zakkendiner, The Odd Couple), ben ik in 2004 workshops Comedy Acteren gaan geven, meestal voor theateropleidingen, maar ook wel eens voor professionals. Ik heb dat altijd heel leuk gevonden om te doen, en wat belangrijker is; de cursisten ook!

Voor amateurgezelschappen
Deze herfst deed de gelegenheid zich voor de workshop te doen met een amateurgezelschap. Dat zijn ontzettend leuke avonden geworden. We hebben veel plezier gehad en je zag de mensen echt groeien in het spelen.

Zeker voor herhaling vatbaar dus! Voor mij dan, wel te verstaan. Voor een gezelschap is het een compleet nieuwe en verrassende ervaring.

Indeling
De Workshop bestaat in principe uit twee avonden (of dagdelen) van 2,5-3 uur. Dat kan natuurlijk altijd anders ingevuld worden, met name de omvang van de groep speelt daarin een rol.

We gebruiken scènes van mijn eigen hand. Dat materiaal is rechtenvrij en ik ken het door en door, wat erg handig is.

De insteek is uiterst praktijkgericht en ik vind het heel belangrijk dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. En, last but not least; “amateur” betekent “liefhebber”, dus het ’s avonds naar huis gaan met een brede glimlach heeft een hoge prioriteit!

Kosten
Voor twee avonden (of dagdelen) van 2,5-3 uur bedragen de kosten € 950 excl. reiskosten. Bij andere afspraken passen we de prijs aan.

Toneelgroep Burgernut in Oosthuizen deed de Workshop al:
“Twee enorm leuke, intensieve avonden met Peter. Veel geleerd: timing, intonatie, lichaamstaal, en vooral: echt luisteren – tekst binnen laten komen – reactie. Goede sfeer met veel humor. Iedereen heeft er van genoten!”

Iets voor jullie gezelschap?
Ik zou deze Workshop Comedy Acteren graag ook met jullie gezelschap beleven. Mochten jullie belangstelling hebben, neem dan contact op via onderstaand formulier.

Voer hier uw bericht in