De Trouwambtenaar

JULLIE BRUILOFT, HET BEGIN VAN JULLIE HUWELIJK
Goed, jullie gaan trouwen. Dat betekent natuurlijk dat het al vrij goed gaat tussen jullie. Mogen we gevoeglijk aannemen. Zo goed dat jullie van jullie relatie een Huwelijk willen maken. En een Huwelijk begint met een Bruiloft. De dag dat je elkaar, jezelf en de hele wereld laat weten wat je voor elkaar voelt. Dan wil je natuurlijk dat die dag een optimale weerspiegeling is van dat gevoel. Dus dan wil je een Trouwambtenaar die dat gevoel optimaal voor en namens jullie verwoordt.

WAAROM IK TROUWAMBTENAAR WILDE WORDEN
Een echtpaar dat 25 jaar getrouwd was, wilde dat vieren met het uitspreken van een hernieuwde belofte aan elkaar. En ze vroegen mij om die plechtigheid te voltrekken. Ik was nog nooit op het idee gekomen om zoiets te doen, maar eigenlijk was ik meteen verkocht! Die dag zal ik nooit vergeten, en ik wist meteen; dit wil ik doen!

EEN HALVE EEUW ERVARING ALS SPREKER
Een leven lang van speeches, presentaties, toespraken en conférences. In het theater, op TV, maar ook voor bedrijven en eigenlijk wel zo’n beetje voor alles en iedereen en onder alle denkbare omstandigheden. Niet alleen komisch, ook serieus en inhoudelijk. Om die ervaring op liefdevolle wijze in te mogen zetten voor zoiets bijzonders als een Bruiloft, hoeveel mooier wou ik het hebben?

Filmpje zien?

Camera: Henk Blankevoort

ERVARING
Onze ervaring met Peter in de rol van BABS is buitengewoon positief. Hij neemt zijn taak uiterst serieus en bereidt zich gedegen voor. We werden door hem geïnterviewd bij ons thuis zodat Peter gelijk een indruk kreeg van de sfeer en de omgeving waarin wij leven. Verder zijn er nog vele aangename telefoongesprekken en prettige mailtjes aan onze trouwdag vooraf gegaan zodat Peter de benodigde informatie kon vergaren.
Wat ‘’De Dag’’ zelf betreft ook alleen maar lof over Peter. Zijn zorgvuldig gekozen persoonlijke woorden, zowel serieus, de emotie niet uit de weg gaand, als ook met een flinke dosis humor, interactief en improviserend waar nodig, maakten onze trouwceremonie mede tot een groot succes!
Wij kunnen Peter van harte aanbevelen!

Robert en Cécile

OFFICIEEL BABS
Officieel beëdigd, voor de Rechtbank, jaja! En met een officiële benoeming op zak, waarmee ik in heel Nederland huwelijken en partnerregistraties mag voltrekken als BABS: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

UIT HET HART
En daar kan ik lekker mijn ei in kwijt, en wat belangrijker is; jullie ei! Als jullie dit sleutelmoment in jullie leven en jullie relatie willen toevertrouwen aan een zeer ervaren spreker die dat met liefde, warmte en zeker ook met humor doet, en die niks liever wil dan een zo mooi mogelijke bijdrage leveren aan jullie Topdag, dan zou je er zeker voor kunnen kiezen met mij in zee te gaan.

HOE WERKT HET?
Jullie hebben een datum geprikt en een mooie Trouwlocatie uitgezocht. Dan moeten jullie bij de gemeente, waarin die Trouwlocatie zich bevindt, melding maken van jullie voorgenomen Huwelijk. Dat doe je bij de Burgerlijke Stand, of de Afdeling Burgerzaken, iedere gemeente heeft daar zijn omschrijving voor.

Vervolgens kiezen jullie een BABS, een Trouwambtenaar die jullie Huwelijk gaat voltrekken. Mocht jullie keus op mij vallen, dan is mijn werkwijze als volgt:

WAARUIT BESTAAN MIJN WERKZAAMHEDEN?
We beginnen met een goed gesprek, liefst bij jullie thuis. Naar aanleiding van dat gesprek schrijf ik een eerste versie van de speech. Vervolgens overleggen we samen over de inhoud van die speech. Dat kan telefonisch, maar misschien is een tweede ontmoeting wenselijk. Daarna verricht ik de gewenste aanpassingen aan de speech.

Ik meld me aan bij de gemeente van jullie keuze en regel daar de ambtelijke kwesties mee. Het kan zijn dat de Trouwakte door een bode naar de Trouwlocatie gebracht wordt, en na afloop naar het gemeentelijk archief wordt gebracht. Maar het kan ook goed zijn dat ik de Akte zelf moet ophalen en ook weer af moet leveren op het gemeentehuis.

En dan is er natuurlijk de Dag zelf! Ik ben zeer bijtijds aanwezig, en dan trouw ik jullie! Ik verricht de wettelijk voorgeschreven handelingen en ik doe de speech die speciaal voor en met jullie tot stand is gekomen.

Tussen de bedrijven door heb ik graag overleg met jullie ceremoniemeester, om te garanderen dat alles vlekkeloos verloopt. Geen gedoe op Jullie Dag.

Alles bij elkaar zal ik tussen de 25 en de 40 uur met jullie Bruiloft bezig zijn.

KOSTEN
Jullie hebben bij de gemeente al leges betaald. Daar komt nog bij de vergoeding die de gemeente vraagt voor het aanstellen van een Trouwambtenaar van buiten. En ten slotte mijn honorarium. Dat hangt af van wat jullie wensen zijn.

Fotografie: Lucien Kroon

VRAGEN? BOEKEN? OVERLEGGEN? NEEM CONTACT OP