Trio Particolare

Peter Lusse, bekend van de TV-serie Vrienden voor het Leven, is verliefd geworden. Op Opera.
Die liefde dreef hem in de armen van sopraan Judith Kamerman en pianist Frans van Tuijl en zo ontstond dus dat Trio Particolare: drie mensen die hun liefde voor Klassieke Zang dolgraag met u willen delen.
Maar Klassieke Zang, Opera en zo, is dat niet een beetje pompeus? Nou, wij denken van niet. En dat laten we graag zien en horen in een licht klassiek, maar vooral eigenzinnig concert: Lied, opera, operette, beetje musical, beetje cabaret.

Ieder lied, iedere aria heeft een verhaal. Het intense liefdesverdriet bij Franz Schubert, de schoonheid, maar ook het bijna kinderlijke plezier van Mozart, het drama van Puccini… Die verhalen willen we u graag vertellen op een avond met geweldige muziek, bekende en minder bekende melodieën en zeker weten ook humor!
Van lied naar opera en van operette naar cabaret. Van poëtisch naar volks en van ontroerend naar komisch.

Dit zijn wij:
Sopraan Judith Kamerman,
Pianist Frans van Tuijl, onder andere betrokken bij TV programma’s als Una Voce Particolare, Van Popster tot Operaster, Mattheus Masterclass en Messiah Masterclass. Speelde ook bij de Nationale Reisopera.
Bas-bariton Peter Lusse, zanger, acteur en cabaretier. Peter zal ook vertellen, op zijn volstrekt eigen manier, waar de liederen over gaan en wat er zo mooi of grappig aan is.

Wij kunnen een avondvullend programma verzorgen, in het theater of concertzaal staan, maar wij verzorgen met plezier een op maat gesneden concert voor iedere denkbare gelegenheid.

Zo halen wij opera en operette naar onze tijd

 

Informatie – overleg – boekingen

Onze toeschouwers zeiden:

2018: PVGE Aalst-Waalre-Valkenswaard:
Het moet gezegd worden. De mensen luisterden ademloos. Iedereen genoot van de zang en van het pianospel. Ook genoten zij van de verhalen van Peter Lusse, waarmee hij de liederen en aria’s al toneelspelend aan elkaar knoopte. Het was een geweldig optreden. Een schot in de roos.

2020: Theater De Schalm, Veldhoven
– Het was een schitterende voorstelling we hebben genoten. De opstelling in het theater was uitstekend,voor deze corona tijd
– Een prachtige manier om klassieke muziek toegankelijker te maken. Combinatie van zang en cabaret. Ontroerende en grappige teksten van Peter Lusse
– Leuk, afwisselend, laagdrempelig