De spreker

Spreken voor publiek voelt voor mij zo natuurlijk, dat ik niet echt in de gaten had dat het een beroep is.

Rechtstreeks contact maken met de mensen, heerlijk!
Doe je dat als cabaretier, dan heet dat entertainment. Maar ik heb ook vaak puur inhoudelijke informatie moeten (mogen!) overbrengen, en dan heet het ineens een “speech”, of een “lezing”, of een “toespraak”. Maar bottom line; het is in feite allemaal hetzelfde: Het houden van een conférence, het presenteren van een benefietavond, verteller zijn bij een opera of concert, of het verstrekken van puur inhoudelijke informatie, het draait allemaal om één ding: communicatie met een groep mensen.
Met humor als gereedschap, dat wel, om de boodschap van je opdrachtgever beter over te kunnen brengen.
Dat klinkt misschien saai, maar weet je dat het nét zo leuk is om te doen? Een moeilijk verhaal goed binnen te laten komen bij de mensen, dat is de sport.

Hier vindt u een lijst met bedrijven en organisaties waarvoor ik heb mogen speechen.
Hieronder een impressie van de toespraak waarmee ik het aanstaande fusieproces plus de implementatie van Het Nieuwe Werken mocht verwoorden voor de ambtenaren van de nieuw te vormen gemeente Vijfheerenlanden.

Ik kom graag voor uw bedrijf, organisatie of club spreken. Onderwerp maakt niet uit, want ik ben erg van huiswerk doen.
Twee lezingen heb ik zowiezo paraat:

Peter Lusse klapt uit de school; Een comedyserie als bijvoorbeeld Vrienden voor het Leven, hoe wordt die nou gemaakt? Hoe schrijf je comedy? Hoe speel je comedy? Een uitgebreide en levendige kijk achter de schermen, uiteraard met de nodige anekdotes.

Pleidooi voor Humor; Over de onderschatting van humor. Hoe humor voor een perspectiefverschuiving teweeg kan brengen en zo een meerwaarde kan zijn voor jou, je gezin, maar ook je bedrijf. Wetenschappelijk aantoonbaar; humor kan bijdragen aan het verbeteren van de productiviteit!

Het spreken gaat me zo zeer aan het hart, dat ik er ook trainingen/workshops in geef.

Hebt u interesse, of vragen, neemt u gerust contact op met  sprekersbureau Athenas.